Doorgaan naar hoofdinhoud

SAMEN editie 3 2017 is uit!

Afbeelding bij SAMEN editie 3 2017 is uit!

Een gezond leefpatroon betekent niet alleen voldoende beweging en gezonde voeding met goede bouwstoffen, maar ook het nemen van preventieve maatregelen om uw zintuigen en organen te beschermen. Zo leest u in ons magazine over het belang van het beschermen van uw huid tegen de zon en vindt u informatie over gehoorschade die kan ontstaan door lawaai.

Als u toch zorg nodig heeft, dan staan onze zorgverleners natuurlijk voor u klaar. Samen met u zoeken zij naar een behandeling. Zo vertelt mevrouw Van Schoonneveldt over de plastische chirurgie die zij heeft ondergaan na huidkanker en leest u hoe wij in zowel de behandeling als benadering van onze oudere patiënten extra rekening houden met hun speciale behoeften. Niet alleen hebben zij speciale aandacht nodig omdat zij vaak meerdere aandoeningen tegelijkertijd hebben, maar ook omdat zij een opname in het ziekenhuis anders beleven.

Het kan soms ook voorkomen dat een arts een behandeling adviseert die de patiënt niet wil ondergaan. Dit is voor beide partijen lastig. Samen met u en onze collega’s willen wij tot het beste resultaat komen, dit resultaat kan voor iedereen iets anders betekenen. In ons ziekenhuis bestaat een commissie Ethiek, die zorgverleners bewust maakt van ethische dilemma’s en hoe hiermee om te gaan. Intensivist dokter Meeuwisse vertelt over het bespreken van ethische dilemma’s.

Dit en meer leest u in de nieuwste editie van SAMEN.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid