Doorgaan naar hoofdinhoud

Roze lintje voor Franciscus Borstkliniek

Afbeelding bij Roze lintje voor Franciscus Borstkliniek

Franciscus Borstkliniek, 1 van de gespecialiseerde centra in Nederland op het gebied van borstkankerzorg, voldoet aan alle kwaliteitscriteria van Borstkankervereniging Nederland (BVN) en ontvangt daarom ook dit jaar weer het felbegeerde roze lintje. Ieder jaar scherpt BVN de criteria aan. Ze toetst daarbij wat patiënten belangrijk vinden en verzamelt informatie van beroepsgroepen, zorgverzekeraars en zorgverleners. Om het roze lintje te vieren ontvingen collega’s ’s morgens bij binnenkomst een toepasselijke Pink Lady appel.

Aandacht voor de gevolgen van borstkanker

Franciscus Borstkliniek verleent integrale zorg aan patiënten (vrouwen én mannen) met aandoeningen aan de borst. Patiënten met borstkanker zijn een zeer belangrijke groep binnen deze populatie. Mammachirurg Ingeborg Mares: “Onder integrale zorg verstaan wij dat patiënten niet alleen kunnen vertrouwen op een optimale kwaliteit van de behandeling van borstkanker, maar ook dat zij kunnen rekenen op aandacht en zorg voor de gevolgen van de aandoening en de behandeling.”

Over Franciscus Borstkliniek

De Franciscus Borstkliniek begeleidt en behandelt jaarlijks 2.000 patiënten met een verdenking op borstkanker of een aandoening van de borst(en). Hierdoor heeft het team veel ervaring en expertise. Bij de Borstkliniek kunnen patiënten rekenen op een snelle diagnose, persoonlijke begeleiding en een optimaal nazorgtraject. Kijk voor meer informatie op www.franciscus.nl/borstkliniek.

Monitor Borstkankerzorg

De Monitor Borstkankerzorg combineert ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en is bedoeld als keuze-instrument. Meer informatie over de monitor is te vinden op de website www.monitorborstkankerzorg.nl.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid