Doorgaan naar hoofdinhoud

Prijswinnaars 14de Wetenschapsdag

Afbeelding bij Prijswinnaars 14de Wetenschapsdag

Op Goede Vrijdag werd voor de 14de keer de Wetenschapsdag in Franciscus Gasthuis georganiseerd. Het is een laagdrempelig platform voor A(N)IOS en arts-onderzoekers van om hun onderzoeksresultaten, interessante klinische casus of CAT te presenteren. De dag begon gelijk feestelijk met de bekendmaking van onze hernieuwde erkenning als topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ) en eindigde traditioneel met de bekendmaking van de prijswinnaars. Marjolein Tasche voorzitter Raad van Bestuur was aanwezig om alle deelnemers toe te spreken en te feliciteren met hun wetenschappelijke bijdrage.

Wetenschappelijk onderzoek doen is een belangrijke pijler van een topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ) en levert een waardevolle bijdrage aan zorgverbetering en kennisvergroting van artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers in het ziekenhuis. De Franciscus Academie faciliteert en ondersteunt medewerkers en medisch specialisten in het doen van opleidingen en onderzoek.

Prijswinnaars

Traditiegetrouw waren er prijzen te winnen voor de beste CAT (Critical Appraisal of a Topic), Beste Poster, Beste Publicatie, en de Beste Presentatie. Ook was er wederom een BOF-stimuleringsprijs (stichting Bevordering Onderzoek Franciscus).

Beste CAT - Els Van Leest, AIOS SEH
Beste Poster - Geertje de Boer, ANIOS Interne specialismen
Beste Publicatie - Willem Rinkel, Arts-onderzoeker Plastische Chirurgie
BOF-stimuleringsprijs - Benjamin Burggraaf, Arts onderzoeker Interne specialismen
Beste Presentatie - Midas Mulder, AIOS Apotheek

Topklinisch opleidingsziekenhuis

Franciscus Gasthuis & Vlietland is één topklinisch opleidingsziekenhuis. Topklinische zorg is hooggespecialiseerde zorg die niet door ieder ziekenhuis geboden wordt. In 2008 trad Franciscus Gasthuis toe tot de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ), ook wel de ‘eredivisie’ binnen de ziekenhuiszorg genoemd, met een voortdurende focus op leren, opleiden, innovatie en onderzoek.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.franciscus.nl/wetenschap

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid