Doorgaan naar hoofdinhoud

Pilot Directe toegang tot radiodiagnostiek tijdens avond- en weekenduren

Afbeelding bij Pilot Directe toegang tot radiodiagnostiek tijdens avond- en weekenduren

Met ingang van 1 maart 2018 wordt het mogelijk foto’s aan te vragen van eenvoudige traumata / bovenste- en onderste extremiteiten door de dienstdoende huisarts op de HAP Gasthuis bij de afdeling Radiologie van Franciscus Gasthuis. Denk aan handen, voeten, schouders, enkels, polsen. Niet onder de afspraak vallen foto’s van long, buik, echo’s en heupen. De aanvraag zal over het algemeen gericht zijn op het uitsluiten van fracturen. Wij verwachten de patiënten met deze service tegemoet te komen, doordat lange wachttijden op de SEH en een hogere eigen bijdrage worden voorkomen.

De aanvraag is mogelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 17.00 en 23.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 8.00 en 24.00 uur.

De dienstdoende huisartsen worden nader geïnformeerd via het management van de HAP. Het betreft in eerste instantie een pilot van drie maanden.

De pilot is voorbereid met nauwe betrokkenheid van onder andere de HAP, de afdeling Radiologie, ICT, SEH, Telefonie en Transmurale Samenwerking. Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met Suzanne Korthorst, manager transmurale samenwerking, via transmuraal@franciscus.nl.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid