Doorgaan naar hoofdinhoud

Nieuwbouwplannen op ziekenhuisterrein Gasthuis

Afbeelding bij Nieuwbouwplannen op ziekenhuisterrein Gasthuis

Franciscus Gasthuis & Vlietland investeert om ook in de toekomst de beste zorg te leveren aan onze patiënten. Als belangrijke eerste stap wordt een nieuw gebouw neergezet op het ziekenhuisterrein van Franciscus Gasthuis in Rotterdam. De nieuwbouw omvat een modern operatiecomplex en een gloednieuw Vrouw & Kind Centrum. De verwachting is dat dit gebouw medio 2023 in gebruik genomen kan worden.

Het doel van een Vrouw & Kind Centrum is om invulling te geven aan de ambities rondom integrale geboortezorg en daarbij het door het ziekenhuis vastgestelde (deels verplichte) kwaliteitskader te realiseren. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is 24/7 aanwezigheid van een gynaecoloog, een OK-team, een anesthesioloog, een anesthesiemedewerker en een kinderarts.

Als het Vrouw & Kind Centrum in gebruik genomen wordt, vinden alle bevallingen plaats op deze nieuwe locatie. Echter de polikliniek-afspraken kunnen gewoon op de andere locaties van Franciscus plaatsvinden. Het gaat dus alleen om de bevallingen.
Franciscus Gasthuis & Vlietland en de eerstelijns verloskundigen en kraamzorginstellingen werken aan integrale geboortezorg en hebben een intentieverklaring getekend voor de verkenning van een Verloskundig Prenataal triage centrum op locatie Franciscus Vlietland in Schiedam.

De keuze voor Franciscus Gasthuis als nieuwbouwlocatie past bij het acute en complexe zorgprofiel van deze ziekenhuislocatie. De patiënten kunnen hierbij vertrouwen op een gespecialiseerd team en indien het nodig is, de beste opvang en verzorging van te vroeg geboren baby’s. 

Meer informatie over de nieuwbouwlocatie kunt u lezen op onze website.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid