Doorgaan naar hoofdinhoud

Mogelijke concentratie klinische kindergeneeskunde in Gasthuis

Afbeelding bij Mogelijke concentratie klinische kindergeneeskunde in Gasthuis

Om kwalitatief goede zorg aan zieke kinderen te kunnen leveren en zoveel mogelijk beschikbare capaciteit te hebben, is Franciscus Gasthuis & Vlietland samen met de huisartsen aan het kijken om de klinische kindergeneeskunde (verpleegafdeling) op korte termijn te concentreren in Gasthuis, Rotterdam.

Aanleiding hiervoor is het tekort aan gediplomeerde kinderverpleegkundigen.
Door het concentreren op deze locatie is het mogelijk om 6 extra kinderbedden beschikbaar te hebben. Door deze uitbreiding in de regio wordt de kans kleiner dat ouders met kinderen doorverwezen moeten worden naar ziekenhuizen buiten de regio.

Het betreft alleen de klinische Kindergeneeskunde (verpleegafdeling). De afdeling Neonatologie, Verloskunde, Dagbehandeling en de polikliniek Kindergeneeskunde blijven gewoon beschikbaar in Franciscus Vlietland te Schiedam.

Er is nog geen besluitvorming over de maatregel. Het management en kinderartsen bereiden momenteel de maatregel zorgvuldig voor in overleg met partners (waaronder huisartsen) en intern betrokkenen (zoals de Spoedeisende Hulp en verpleegkundigen). De verandering sluit aan op de landelijke tendens van concentratie om kwaliteit van (spoed)zorg te bevorderen.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid