Doorgaan naar hoofdinhoud

Minder operatiestress voor zieke kinderen

Afbeelding bij Minder operatiestress voor zieke kinderen

Donderdag 16 november heeft het Franciscus Vriendenfonds 2 mini-autootjes in ontvangst genomen van Stichting DaDa. Stichting DaDa wil het verblijf van zieke kinderen in ziekenhuizen of medische instellingen aangenamer en kindvriendelijk te maken. Met de autootjes kunnen kinderen, indien ze niet te ziek zijn, vanaf de kinderafdeling naar de OK rijden of bij ontslag naar de uitgang van het ziekenhuis. Door kinderen zelf te laten rijden vergeten zij vaak dat ze in een ziekenhuis zijn en wordt de stress hierdoor verminderd.

Het idee voor de mini-autootjes komt van een medewerkster van het Ikazia in Rotterdam. Ze had een artikel gelezen over een Amerikaans ziekenhuis waar zieke kinderen in een elektrische mini-auto naar de operatiekamer mogen rijden. Zo worden ze afgeleid van de naderende ingreep en hebben ze minder stress. Stichting DaDa reageerde meteen positief op het voorstel en klopte aan bij Bosch Car Service. Dat er uiteindelijk 65 mini-autootjes gesponsord werden is een enorm succes, zegt Bosch Car Service Nederland.

Het Franciscus Vriendenfonds en Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis maken het verblijf voor patiënten in Franciscus Gasthuis & Vlietland aangenamer en leveren waar mogelijk een bijdrage aan zorginnovatie. Niemand ligt voor zijn plezier in het ziekenhuis. Wij hebben hiervoor extra voorzieningen nodig en zetten ons hiervoor met hart en ziel in. Met de ontvangen gelden worden projecten gesteund die niet uit het reguliere (zorg)budget kunnen worden gefinancierd.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid