Doorgaan naar hoofdinhoud

Mantelzorgvriendelijke werkgever

Afbeelding bij Mantelzorgvriendelijke werkgever

Franciscus Gasthuis & Vlietland is door de Stichting Werk&Mantelzorg erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever. De erkenning voor mantelzorgvriendelijke werkgever is geen keurmerk, maar een beloning en aanmoediging om de combinatie werk en mantelzorg in de eigen organisatie te borgen.

Wat houdt deze erkenning in?

De Stichting Werk&Mantelzorg heeft aangegeven dat Franciscus Gasthuis & Vlietland deze erkenning verdient voor de handelingen die de organisatie tot nu toe voor zijn medewerkers in gang heeft gezet. Dit zijn handelingen zoals het opstellen van het beleid met informatie over beschikbare regelingen van zorgverlof, het meedenken met mogelijke maatwerkoplossingen en het stimuleren van de dialoog tussen leidinggevende en medewerker om invulling te geven aan deze maatwerkoplossingen.

Marjolein Tasche, voorzitter Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland, is verheugd met de erkenning: ‘Eén op de vier van onze medewerkers is mantelzorger. Als organisatie willen we onze medewerkers in staat stellen hun werk zo goed mogelijk te combineren met mantelzorg. Wij als werkgever kunnen die zorg niet ontnemen, maar we kunnen onze medewerkers die mantelzorg verlenen wel de ruimte bieden om dit te doen en waar mogelijk met ze mee te denken. Een gezonde balans tussen werk, vrije tijd en zorg is van groot belang.’

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid