Doorgaan naar hoofdinhoud

Maatregelen vanwege griepepidemie

Afbeelding bij Maatregelen vanwege griepepidemie

Ons ziekenhuis wordt zwaar belast door een grote zorgvraag, mede door de aanhoudende griepepidemie. De verpleegafdelingen van onze beide ziekenhuislocaties, Franciscus Gasthuis in Rotterdam en Franciscus Vlietland in Schiedam, liggen vol. Naast de vele patiënten zijn ook enkele medewerkers geveld door de griep. Daarom zijn wij helaas genoodzaakt operaties te verplaatsen. Alleen op deze manier kunnen wij de veiligheid en kwaliteit van de zorg waarborgen.

Wie merkt er iets van de maatregelen?

Het verplaatsen van de operaties geldt voor patiënten die een afspraak hebben voor een ingreep waar geen grote spoed bij is, zogeheten ‘planbare operaties’. Patiënten worden op de hoogte gebracht en er wordt in overleg een nieuwe datum gepland. Wij begrijpen dat dit heel vervelend en lastig is voor de betrokken patiënten, maar veiligheid en kwaliteit van zorg moeten wij prioriteit geven.

Extra maatregelen

Er wordt alles aan gedaan om goede zorg te kunnen blijven bieden. Personeel dat niet op zorgafdelingen werkt wordt nu gevraagd om in de zorg bij te springen. Ook worden voorbereidingen getroffen om in samenwerking met drie verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorginstellingen (VVT) een tijdelijke afdeling met 20 bedden in Franciscus Vlietland te openen. De verzorging en verpleging wordt door de VVT verzorgd.

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie de veel gestelde vragen met antwoorden. Daarnaast houden wij u via www.franciscus.nl/nieuws op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de griepepidemie en de genomen maatregelen.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid