Doorgaan naar hoofdinhoud

Longpunt: Acceptatie, (on)begrip en intimiteit

Afbeelding bij Longpunt: Acceptatie, (on)begrip en intimiteit

Op maandag 8 mei 2017 van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Longpunt Nieuwe Waterweg Noord weer een bijeenkomst voor longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners te. Het thema is Acceptatie, begrip, onbegrip en intimiteit. Mevrouw T. Schaik, longconsulent bij Franciscus Gasthuis & Vlietland, is de spreker. De bijeenkomst wordt gehouden in TouchFit, Hendrik Casimirstraat 151, in Vlaardingen. Deelname is gratis.

Longpunt is een maandelijkse ontmoetingsplaats van het Longfonds voor mensen met een chronische longziekte (onder andere Astma of COPD), hun naasten en zorgverleners. Er worden bijeenkomsten georganiseerd waar ervaringen uitwisselen, tips en trucs op doen, zorgen delen en in gesprek gaan met zorgverleners centraal staan. Longartsen en longverpleegkundigen van Franciscus Gasthuis & Vlietland komen aan bod, maar ook praktijkverpleegkundigen, een diëtist en een fysiotherapeut.

Franciscus Astma & COPD centrum
In het Franciscus Astma & COPD centrum is het doel om samen met de patiënt de bekijken hoe de ziekte onder controle te houden is. Op basis van de onderzoeksresultaten en de doelen die de patiënt zelf stelt wordt een behandelplan gemaakt. Zo wordt er zorg op maat geboden en kan de patiënt doelgericht aan de slag. Het behandelteam van Franciscus Astma & COPD centrum wil gebruik maken van de nieuwste inzichten en behandelmogelijkheden voor zijn patiënten en besteedt daarom veel tijd aan onderzoek en implementatie van nieuwe technieken om zo de beste zorg te bieden.

Kijk voor een overzicht van alle bijeenkomsten op de website van het Longfonds www.rijnmond.longfonds.nl.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid