Doorgaan naar hoofdinhoud

Kindvriendelijke ruimtes dankzij Stichting DaDa

Afbeelding bij Kindvriendelijke ruimtes dankzij Stichting DaDa

De Gipskamer in Franciscus Gasthuis en de Spoedeisende Hulp (SEH) en Nolet Hal in Franciscus Vlietland zijn kindvriendelijker geworden dankzij een gift van Stichting DaDa.

In de Gipskamer zijn led-panelen opgehangen. Dit mooie wolkenplafond met ballonnen geeft kinderen afleiding als hun arm of been wordt gegipst of als hun gips wordt verwijderd met een zaag. Door de natuurlijke daglichtervaring worden ook stress en angstgevoelens verminderd.

Op de SEH van Franciscus Vlietland is een nieuwe kinderhoek ingericht in de wachtkamer. De ruimte is ingericht met een leuke speelboom, speelmodules aan de wand en een interactieve televisie. Hierdoor kunnen kinderen zich meer ontspannen en hebben zij afleiding tijdens het wachten. In de Nolet Hal van het ziekenhuis is een gezellige speelhoek, in de vorm van een speelschoen, voor kinderen gemaakt. Bezoekers en patiënten kunnen aan de leestafels plaatsnemen met een kopje koffie, uitrusten of wachten op een volgende afspraak. Nu hebben ook onze jongste bezoekers een eigen plekje waar zij rustig kunnen spelen.

Stichting DaDa

Stichting DaDa zet zich in om het verblijf van kinderen in zorginstellingen te verbeteren. De stichting richt zich op projecten die niet uit normale middelen van het ziekenhuis of de gezondheidszorg kunnen worden gefinancierd.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid