Doorgaan naar hoofdinhoud

Intentieverklaring geïntegreerde spoedzorg ondertekend

Afbeelding bij Intentieverklaring geïntegreerde spoedzorg ondertekend

Maandagavond 29 juni hebben de besturen van Franciscus Gasthuis & Vlietland, de Specialisten Coöporatie Franciscus en Huisartsenposten Schievliet en de huisartsenvereniging NWN, de intentieverklaring ondertekend om een intensievere samenwerking in de acute zorg uit te werken. Het doel van deze, in Nederland nog unieke samenwerkingsvorm is, dat de patiënt door één ingang komt, volgens één gezamenlijk triagesysteem beoordeeld wordt en meteen bij de meest geschikte zorgverlener terecht komt. Met daarbij de mogelijkheid dat de huisarts, samen met een Spoedeisende Hulp arts, kinderarts of dienstdoend specialist, de beoordeling doet.

Op basis van de gezamenlijke verkenning ‘Op weg naar integrale spoedzorg’, gaat Franciscus Gasthuis & Vlietland samen met Huisartsenposten Schievliet de samenwerking stap voor stap uitbreiden. Op dit moment zijn de huisartsenpost (HAP) en de Spoedeisende Hulp (SEH) naast elkaar gelegen en verwijzen huisartsen zo nodig door naar het ziekenhuis. De intensievere samenwerking zorgt ervoor dat de patiënt met een acute zorgvraag, ook buiten kantooruren, kwalitatieve patiëntgerichte en efficiënte spoedzorg ontvangt op één plek. Het gezamenlijke triage systeem gaat zorgen voor minder en kortere wachttijden. Het zorgaanbod is passend bij de behoefte van de patiënt met een spoedeisende zorgvraag. De verwachting is dat dit niet alleen leidt tot betere zorg voor de patiënt, maar ook zal bijdragen aan het vergroten van het werkplezier van de professionals in spoedzorg.

Meekijkconsult Spoedeisende Hulp-arts, kinderarts of dienstdoend specialist

Huisartsen en ziekenhuis hebben afgesproken, dat de huisartsen op de HAP in Schiedam gebruik kunnen maken van een meekijkconsult door een Spoedeisende Hulp arts, kinderarts of dienstdoend specialist van het ziekenhuis. Ook zijn er aanvullende mogelijkheden voor een korte observatie op de SEH van Franciscus Vlietland, deze SEH is 7 dagen in de week geopend van 10.00 tot 21.00 uur. HAP Schievliet is geopend in de avond, nacht, in het weekend en op feestdagen.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid