Doorgaan naar hoofdinhoud

Installatie tweede Franciscus Gasthuis & Vlietland kinderraad

Afbeelding bij Installatie tweede Franciscus Gasthuis & Vlietland kinderraad

Op 22 november zijn de 15 leden van de tweede Franciscus Gasthuis & Vlietland kinderraad geïnstalleerd. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in het bijzijn van genodigden en trotse familieleden van de kinderen. Dit schooljaar gaat de kinderraad de zorginstelling van adviezen voorzien.

Uit tientallen aanmeldingen zijn 15 jongens en meiden van 10 tot 12 jaar geselecteerd om zitting te nemen in de raad. De kinderen hebben allemaal hun eigen redenen voor deelname. Nusayba (11 jaar) wil later graag gynaecoloog worden: ‘Ik zit in de kinderraad, omdat ik wil ontdekken hoe het is om in het ziekenhuis te werken’. Roos (10 jaar) zit bomvol ideeën die ze graag wil delen: ‘Ik wil meedenken met het ziekenhuis over hoe sommige dingen beter gedaan kunnen worden, zodat het ziekenhuis een nog fijnere en veiligere plek voor kinderen wordt’. Alle kinderen stonden te trappelen om te beginnen.

De kinderraad heeft in 3 maanden tijd op verschillende manieren kennis opgedaan. Zo deden zij onderzoek, interviewden zij medewerkers, patiënten en bezoekers en brachten zij een bezoekje aan verschillende afdelingen. Direct na de installatie presenteerden de kinderen aan de hand van hun bevindingen het eerste advies over hoe het ziekenhuis kinderen van acht tot zestien jaar het beste kan informeren via een aansprekende website. De komende tijd gaat het ziekenhuis aan de slag met het verwerken van de adviezen.

De kinderraad is zeer waardevol voor Franciscus Gasthuis & Vlietland, omdat de raad inzicht geeft in het perspectief en de wensen van kinderen. Onder begeleiding van kinderarts Esther Hentzen, communicatiemedewerkers van het ziekenhuis en medewerkers van de Kleine Ambassade zal de kinderraad het komende schooljaar zich verdiepen in verschillende thema’s en meer adviezen uitbrengen.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid