Doorgaan naar hoofdinhoud

Installatie derde Franciscus Gasthuis & Vlietland Kinderraad

Afbeelding bij Installatie derde Franciscus Gasthuis & Vlietland Kinderraad

De derde Franciscus Gasthuis & Vlietland Kinderraad is geïnstalleerd. De kinderen zijn officieel geïnstalleerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het bijzijn van genodigden en trotse familieleden. Dit schooljaar gaat de Kinderraad Franciscus Gasthuis & Vlietland weer van verschillende adviezen voorzien.

De kinderen adviseren het ziekenhuis dit schooljaar over 3 onderwerpen. Voor elk advies doen de kinderen uitgebreid onderzoek. Zo interviewen zij medewerkers, gaan ze in gesprek met patiënten en bezoekers en bezoeken ze verschillende afdelingen. Uiteindelijk presenteren de kinderen elk advies zelf aan een delegatie van het ziekenhuis tijdens een officiële presentatie. Dit doet de Kinderraad onder begeleiding van medewerkers uit Franciscus Gasthuis & Vlietland en de Kleine Ambassade.

Waardevolle adviezen

De Kinderraad is zeer waardevol voor Franciscus Gasthuis & Vlietland, omdat de raad inzicht geeft in het perspectief en de wensen van kinderen. Eerder maakte het ziekenhuis al dankbaar gebruik van de adviezen van de Kinderraad en zijn de wensen van kinderen gebruikt bij de bouwplannen van de kindvriendelijke acute behandelkamer en de voeding op de kinderafdeling.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid