Doorgaan naar hoofdinhoud

Informatiewebsite www.sehzorg.nl

Afbeelding bij Informatiewebsite www.sehzorg.nl

Patiënten die de SEH’s van Franciscus Gasthuis & Vlietland hebben bezocht, worden sinds kort geattendeerd op de website www.sehzorg.nl.

Na een behandeling op de SEH van een ziekenhuis, kunnen zich, eenmaal thuis, onverwachte situaties of vragen voordoen. Bijvoorbeeld: hoe moet ik omgaan met de bloedneus van mijn zoon of met het gips om mijn arm en wat doe ik als mijn kind nog steeds hoge koorts heeft? Deze informatie kunnen patiënten thuis rustig nalezen op deze website of via de app.

De website is met steun van Stichting Coolsingel en het Erasmus MC Rotterdam ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) en wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie. Ook Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft een mooi inhoudelijke bijdrage geleverd aan de website.

Leandra van den Hengel, SEH-arts KNMG in Franciscus Gasthuis & Vlietland: ‘Wij geven vaak veel informatie mee aan onze patiënten, maar niet alles wordt even goed onthouden door hen. Daarom biedt deze website een mooie uitkomst. Patiënten worden hier nu mondeling over geïnformeerd of zij krijgen een klein kaartje mee met de link naar website.’

De website is logisch ingedeeld en duidelijk geïllustreerd. Belangrijk uitgangspunt voor de makers waren de vragen die opkomen bij degene die praktische medische informatie zoekt. Elk item eindigt met een vraag zoals: ‘Wanneer moet u contact opnemen met een arts? Wanneer moet u contact opnemen met het ziekenhuis? Of Wilt u meer informatie?.'

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid