Doorgaan naar hoofdinhoud

Huiselijke ziekenhuiskamer voor ongeneeslijk zieke patiënten

Afbeelding bij Huiselijke ziekenhuiskamer voor ongeneeslijk zieke patiënten

Op de afdeling Interne Geneeskunde van Franciscus Vlietland kunnen ziekenhuiskamers van terminale patiënten sfeervol en huiselijk worden ingericht. De ‘verplaatsbare hospicekamer’ bestaat onder andere uit een comfortabele stoel met plaid, gordijnen, lampen en verschillende waakmanden. Op deze manier wordt de laatste levensfase zo comfortabel mogelijk gemaakt voor patiënten.

Afdelingsmanager Interne Geneeskunde / MDL Marjolein Vogel en palliatief verpleegkundige Jessica Monster zijn trots: ‘Patiënten en naasten gaven aan behoefte te hebben aan een huiselijke en rustgevende omgeving. De verplaatsbare hospicekamer maakt dit mogelijk. We zijn er heel blij mee.’

Waakmanden voor naasten
Daarnaast zijn er verschillende waakmanden voor kinderen, volwassen en ouderen. De waakmanden geven naasten iets omhanden. Er zitten onder andere spelletjes en kleurplaten in, maar ook een herinneringsboek. Voor kinderen is er een rouwverwerkingsboekje van Nijntje.

Meer informatie
De verplaatsbare hospicekamer is mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis. Klik hier voor de projecten en acties. Samen maken we het verschil. 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid