Doorgaan naar hoofdinhoud

Hoera! De Havenpolikliniek bestaat 1 jaar

Afbeelding bij Hoera! De Havenpolikliniek bestaat 1 jaar

Op 1 oktober 2018 viert de Havenpolikliniek haar eerste verjaardag! Daarom krijgen alle medewerkers en patiënten die op de polikliniek komen een traktatie. “Als manager ben ik erg trots op het feit dat wij samen met de Rotterdamse ziekenhuizen, de poliklinische zorg in het centrum van Rotterdam hebben kunnen behouden” aldus Fimke Wiersma, manager Havenpolikliniek.

Bij de Havenpolikliniek kunnen patiënten terecht voor alle afspraken en onderzoeken op de polikliniek. Voor eventuele verdere behandelingen, zoals operaties en opnames, kunnen patiënten terecht in een van de partnerziekenhuizen. De vier samenwerkende partnerziekenhuizen* werken ook verder aan het ontwikkelen van een nieuw zorgconcept gericht op de oudere patiënt. Het nieuwe concept biedt een vernieuwend integraal aanbod van zorg en welzijn specifiek voor oudere inwoners van het centrum van Rotterdam. Op deze manier wordt er veiligheid en snelle diagnostiek geboden, waardoor onnodige opnames in het ziekenhuis of een stressvol bezoek aan de Spoedeisende Hulp (SEH) wordt voorkomen.

Eerstelijnsverblijf bedden vanaf 1 oktober beschikbaar

Naast de huidige poliklinieken start Zorgpension, onderdeel van Fundis, per 1 oktober met 20 plaatsen. Zorgpension biedt gasten die recent een operatie hebben ondergaan en/of herstellende zijn van een ziekte tijdelijk een compleet verzorgd en gastvrij verblijf. Aan de hand van een herstelprogramma bereiden gasten zich voor op de terugkeer naar huis. In jargon heten dit eerstelijnsverblijf bedden (ELV). Dit zijn dus geen klinische bedden waar ziekenhuisopnames plaatsvinden. Het realiseren van ELV-bedden is ook een mooie eerste stap richting de realisatie van het nieuwe zorgconcept

Dansen in de Havenpolikliniek met Dance for Health

Vitaliteit is belangrijk bij een gezond leven. Zeker als je op oudere leeftijd nog langer thuis wil wonen is het belangrijk om je fit te voelen. Samen met de Havenpolikliniek start Dance for Health een proef met lessen voor de oudere Rotterdammer. Deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk, dansen en bewegen is immers voor iedereen gezond! Van 4 oktober tot 20 december zijn er twaalf weken lang elke donderdag van 15.00 tot 16.00 uur danslessen in de Havenpolikliniek. Na de proefperiode wordt gekeken of de lessen permanent kunnen worden aangeboden.

* De 4 samenwerkende partnerziekenhuizen zijn: Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad Ziekenhuis en IJsselland Ziekenhuis.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid