Doorgaan naar hoofdinhoud

Herhaling regels omtrent verwijsbrieven

Afbeelding bij Herhaling regels omtrent verwijsbrieven

Graag brengen wij de regels m.b.t. de geldigheid van verwijsbrieven nogmaals bij onze verwijzers en medisch specialisten onder de aandacht. Kort samengevat luidt de regelgeving:

  • Een verwijsbrief is een jaar geldig; d.w.z. dat de maximale termijn tussen het uitgeven van de verwijsbrief door de huisarts en het eerste polikliniekbezoek maximaal een jaar mag bedragen.
  • Er is geen nieuwe verwijsbrief nodig wanneer de patiënt onder behandeling blijft van de specialist, ook in geval van (twee)jaarlijkse controles.
  • Er is wel een nieuwe verwijsbrief nodig indien de patiënt terugkomt voor een aandoening waarvoor de behandeling is afgelopen en de patiënt is terugverwezen naar de huisarts.
  • Er is wel een nieuwe verwijsbrief nodig wanneer de patiënt voor een andere zorgvraag wordt ingestuurd.

Onze medisch specialisten en medewerkers worden geattendeerd op deze regels, en geïnstrueerd om een duidelijke terugkoppeling aan verwijzers te geven over het al dan niet voortzetten van de behandeling. Als dit onverhoopt niet gebeurt, ontvangt de afdeling Transmurale Samenwerking hiervan graag bericht. U kunt gebruik maken van de STIM procedure; deze is terug te vinden op onze website verwijzers.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid