Doorgaan naar hoofdinhoud

Havenpolikliniek is een feit

Afbeelding bij Havenpolikliniek is een feit

De bestuurders van het Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad Ziekenhuis en IJsselland Ziekenhuis tekenden op 26 september een samenwerkingsovereenkomst. Daarmee is de omvorming tot Havenpolikliniek sinds 1 oktober 2017 officieel een feit. Onder de vlaggen van de betrokken vier ziekenhuizen blijft poliklinische zorg én laagdrempelige toegang tot vervolgzorg behouden voor het centrum van Rotterdam. Franciscus Gasthuis & Vlietland is sinds 1 oktober verantwoordelijk voor de specialismen Cardiologie, KNO, Longziekten en Urologie.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft goedkeuring gegeven voor de overdracht van specialismen van het Havenziekenhuis naar de vier ziekenhuizen.

Bij de Havenpolikliniek kunnen patiënten terecht voor alle afspraken en onderzoeken op de polikliniek. Voor eventuele verdere behandelingen, zoals operaties en opnames, kunnen patiënten terecht in de partnerziekenhuizen, waaronder Franciscus Gasthuis & Vlietland. De artsen en medewerkers van het Havenziekenhuis zijn overgegaan naar de betrokken ziekenhuizen.

De ziekenhuizen hebben afspraken gemaakt over de overgangsfase, de nieuwe situatie en de gevolgen daarvan voor patiënten, artsen en medewerkers. De overheveling van de zorg is gestart op 1 oktober en duurt - naar verwachting - enkele maanden. Patiënten die bij het voormalige Havenziekenhuis in behandeling waren, hebben persoonlijk bericht ontvangen waar ze wanneer terecht kunnen voor welke afspraak, onderzoek of behandeling. Ook de verwijzers zijn geïnformeerd.
Het is de ambitie van de gezamenlijke ziekenhuizen om in de Havenpolikliniek ook zorginnovaties te realiseren voor de stad en haar inwoners. Daarbij worden ook de gemeente Rotterdam, verwijzers en andere zorgaanbieders nadrukkelijk betrokken.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid