Doorgaan naar hoofdinhoud

Gezamenlijk dienstenrooster Franciscus en Het Oogziekenhuis Rotterdam

Afbeelding bij Gezamenlijk dienstenrooster Franciscus en Het Oogziekenhuis Rotterdam

Per 1 april gaan de oogartsen van Franciscus Gasthuis en Franciscus Vlietland een gezamenlijk dienstenrooster draaien met Het Oogziekenhuis Rotterdam. De oogartsen van Franciscus Gasthuis hebben al langere tijd een gezamenlijk dienstenrooster met Het Oogziekenhuis. De oogartsen van Franciscus Vlietland voegen zich daar per 1 april bij.

Tijdens avond-, nacht- en weekenduren (ANW) nemen huisartsen contact op met de spoedlijn van Het Oogziekenhuis Rotterdam: 010 – 401 7777. In overleg met de dienstdoende oogarts wordt besloten wanneer de patiënt gezien moet worden. Indien de patiënt direct gezien moet worden, gebeurt dat in Het Oogziekenhuis. Voor SEH patiënten geldt dat de SEH-arts van Franciscus Gasthuis & Vlietland contact opneemt met de dienstdoende oogarts, en indien nodig de patiënt instuurt naar Het Oogziekenhuis.

De keuze voor een gezamenlijk dienstenrooster met Het Oogziekenhuis Rotterdam is voortgekomen uit de plannen voor het verder integreren van de patiëntenzorg en de vakgroepen oogheelkunde van beide locaties. Daarnaast speelt capaciteit een rol; door de ANW-diensten te combineren kan er efficiëntere zorg geleverd worden. We begrijpen dat het voor de patiënt wennen is om in geval van spoed niet altijd op de vertrouwde ziekenhuislocatie gezien te kunnen worden.

De oogartsen van Franciscus Gasthuis & Vlietland blijven overdag bereikbaar voor (spoed)overleg en blijven de eigen postoperatieve controles doen, ook als deze in het weekend vallen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het management van de afdeling Oogheelkunde, Lonneke Kort (bedrijfskundig manager, l.kort2@franciscus.nl) of Suzanne Rose (afdelingsmanager, s.rose@franciscus.nl, 010 – 893 1851).

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid