Doorgaan naar hoofdinhoud

Geslaagde Regionale Artsen Middag (RAM) – bekijk de foto’s

Afbeelding bij Geslaagde Regionale Artsen Middag (RAM) – bekijk de foto’s

Op donderdag 6 juni vond de 13e editie van de jaarlijkse Regionale Artsenmiddag (RAM) in Franciscus Vlietland plaats. Het programma was dit jaar geconcentreerd rond het thema ‘Samen toekomstbestendig’. Ruim 120 verwijzers en medisch specialisten werden verwelkomd door dagvoorzitter Suzanne Korthorst, manager Transmurale Samenwerking en poliklinieklocaties. Tijdens de opening door Hatin Baran (namens het kringbestuur WSD), Esther Alders (namens de medische besturen) en Marjolein Tasche (namens de Raad van Bestuur) is benadrukt hoe belangrijk goede samenwerking is tussen alle partijen. De opening werd afgesloten met de ondertekening van de ‘verklaring toehoorderschap’.

Geïntegreerde spoedzorg

Tijdens een plenaire sessie zijn de contouren voor het plan voor geïntegreerde spoedzorg in de regio Nieuwe Waterweg Noord geschetst. Daarbij is input van de aanwezige huisartsen, specialisten ouderen geneeskunde en medisch specialisten opgehaald. Deelnemers deelden hun mening aan de hand van verschillende stellingen. Deze waardevolle input wordt door het projectteam meegenomen bij de uitwerking van de verdere plannen voor de geïntegreerde spoedzorg.

Na het plenaire programma vond een aantal interactieve workshops plaats. Wij bedanken de verwijzers en medisch specialisten die deze workshops hebben verzorgd, hartelijk voor hun bijdrage.

Transmurale Trofee

De uitreiking van de Transmurale Trofee is een jaarlijks terugkerende traditie ter
ere van de transmurale samenwerking tussen de eerste en tweede lijn in de
regio Nieuwe Waterweg Noord. Dit jaar is de trofee gewonnen door het initiatief Directe
Toegang Radiodiagnostiek (DTR), regio Nieuwe Waterweg Noord. Lees meer over dit initiatief.

Leerzame en gezellige pubquiz

Het programma werd afgesloten met een leerzame en vooral gezellige pubquiz waarbij verwijzers en specialisten in gemengde teams de strijd met elkaar zijn aangegaan. Het winnende team ging met de RAM-bokaal naar huis.

Over de Regionale Artsenmiddag

Tijdens de jaarlijkse Regionale Artsenmiddag gaan verwijzers uit de regio van Franciscus Vlietland (huisartsen en specialisten ouderen geneeskunde) en medische specialisten met elkaar in gesprek over de zorg en samenwerking. Ook wordt er veel aandacht besteed aan onderlinge kennismaking. De RAM wordt georganiseerd door de afdeling Transmurale Samenwerking in samenwerking met een commissie bestaande uit huisartsen en medisch specialisten. Volgend jaar is de RAM dag op vrijdag 12 juni 2020.

collage_ram_nieuwsflits.jpg

Fotografie: Ella Vermaas

Wilt u een foto ontvangen? Dat kan! Stuurt u in dat geval een mail naar transmuraal@franciscus.nl.

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid