Doorgaan naar hoofdinhoud

Geslaagd Nationaal Obesitas Symposium

Afbeelding bij Geslaagd Nationaal Obesitas Symposium


Het Nationaal Obesitas Symposium dat onlangs werd georganiseerd, was een succes. Vol met nieuwe wetenschappelijke inzichten om obesitas in de praktijk effectiever aan te pakken en boeiende paneldiscussies over preventie. Het symposium werd georganiseerd voor specialisten en zorgverleners die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten met obesitas. 

De bijeenkomst werd geïnitieerd vanuit het samenwerkingsinitiatief Centrum Gezond Gewicht, waarbij Franciscus Gasthuis & Vlietland, het Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis betrokken zijn.

Vanuit Franciscus Gasthuis & Vlietland, gaf chirurg Ulas Biter een presentatie over de ontwikkeling die de obesitaschirurgie in een half eeuw heeft doorgemaakt. ‘Wat zijn de uitdagingen voor het heden en de toekomst?’

Françoise Klessens Godfroy, internist, nam deel aan de panel discussie waarin aandacht werd gegeven aan de conservatieve lifestyle interventies en hun vergoeding. Zorgverzekeraars, huisartsen, specialisten en ondersteuners spraken over het hoe, waar en waarom van de Gecombineerde Lifestyle Interventies (GLI) voor patiënten met obesitas.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid