Doorgaan naar hoofdinhoud

Geboortezorg in 2018 en 2019 op beide ziekenhuislocaties

Afbeelding bij Geboortezorg in 2018 en 2019 op beide ziekenhuislocaties

Bij het verder vormgeven van de concentratie van bevallingen en klinische kindergeneeskunde op de locatie Franciscus Gasthuis is de conclusie getrokken dat inpandig verbouwen op deze locatie niet afdoende bijdraagt aan de gestelde ambities en (toekomstige) ontwikkelingen. Dit betekent concreet dat er in 2018 en in 2019 bevallingen plaats vinden in zowel Franciscus Vlietland in Schiedam als in Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Ook kinderen die één of meer nachten moeten worden opgenomen, kunnen in die periode in beide ziekenhuislocaties terecht.

Wij zien op dit moment in ons ziekenhuis een groei van het aantal patiënten door de sluiting van de verpleegafdeling Gynaecologie in het Havenziekenhuis. Daarnaast groeien wij jaarlijks met het aantal bevallingen. In totaliteit worden er jaarlijks circa 4.500 kinderen in ons ziekenhuis geboren. Deze ontwikkelingen stellen ook bepaalde eisen aan de huisvesting, die vragen om een plan voor de lange termijn huisvesting. Aan het eind van het eerste kwartaal 2018 zal dit plan waarschijnlijk afgerond zijn.

Toekomst geboortezorg

Wij gaan verder investeren in de bestaande afdelingen Verloskunde en Kindergeneeskunde, vooralsnog op beide ziekenhuislocaties, om de goede kwaliteit te behouden en verder te verbeteren in 2018 en 2019. De zorg wordt verleend door één Franciscus team dat op beide locaties werkzaam is. Daarnaast blijven wij in gesprek met de verloskundigen in de regio en de kraamzorgorganisaties om samen vorm te geven aan integrale veilige geboortezorg.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid