Doorgaan naar hoofdinhoud

Fusie vakgroepen Interne Geneeskunde MDL

Afbeelding bij Fusie vakgroepen Interne Geneeskunde MDL

Met gepaste trots delen wij u mede dat per 1 januari 2018 de fusie van de vakgroep Interne Geneeskunde en de fusie van vakgroep Maag-, Darm- en Lever (MDL-)ziekten een feit is. Hiermee ontstaan er twee Franciscusbrede vakgroepen. De vakgroep Interne Geneeskunde bestaat uit 24 internisten en de vakgroep MDL uit 9 MDL-artsen. Internist Thomas Slee wordt medisch manager van de vakgroep Interne Geneeskunde. Ivonne Leeuwenburgh wordt medisch manager van de vakgroep MDL. Wij bouwen graag samen met u verder aan de beste zorg voor onze patiënten. Deze fusie brengt een aantal wijzigingen met zich mee waar u mee te maken krijgt.

  • voor aandoeningen of vermoeden daarvan aan de slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm, alvleesklier, lever en galwegen en het anale gebied kunt u uw patiënt voortaan direct verwijzen naar de MDL-arts in plaats van de internist. Voor alle andere aandoeningen aan de inwendige organen verwijst u zoals altijd naar de internist. De ZorgDomein producten worden hierop aangepast.

  • de vakgroepen MDL en Interne Geneeskunde gaan per vakgroep met gezamenlijke nachtdiensten (over beide locaties) werken. Dit betekent dat u ook met een specialist te maken kunt krijgen die u nog niet eerder heeft gesproken. U krijgt te allen tijde een dienstdoende specialist aan de lijn. In de Franciscus Artsenwijzer vindt u een actueel overzicht van alle MDL-artsen en internisten van Franciscus Gasthuis & Vlietland en alle spoednummers.
Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid