Doorgaan naar hoofdinhoud

Franciscus start samenwerking met Ronald McDonald

Afbeelding bij Franciscus start samenwerking met Ronald McDonald

Franciscus Gasthuis & Vlietland gaat nauw samenwerken met het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam om de filosofie van gezinsgerichte zorg meer vorm te geven op de verpleegafdeling Kindergeneeskunde. Maandag 9 november zette Marjolein Tasche, voorzitter Raad van Bestuur, haar handtekening onder de intentieovereenkomst met als doel een Ronald McDonald Huiskamer te realiseren. Aanwezig bij de ondertekening was Natasja Jongenotter, manager van Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam.

Ziek zijn even vergeten

Ouders en verzorgers, die in het ziekenhuis zijn met hun zieke kind, hebben vaak ook behoefte om, tussen alle onderzoeken en behandelingen door, het ziek zijn voor een moment te vergeten. Dat kan in een Ronald McDonald Huiskamer: een huiselijk rustpunt, midden in het ziekenhuis. De Huiskamer is een warm ingerichte en aangeklede kamer op of dicht bij de kinderafdeling van het ziekenhuis. Ouders, broertjes en zusjes en zieke kinderen zijn er even weg uit de ziekenhuissfeer. Er zijn geen witte doktersjassen en behandelplannen, maar zachte banken en een kleurrijke speelhoek.

Gezinsgerichte zorg

De nieuwe Ronald McDonald Huiskamer is een belangrijk onderdeel van de nieuwbouwplannen voor het Vrouw & Kind Centrum waar patiënt en gezinsgerichte zorg centraal staat. Wij kijken enorm uit naar de realisatie van deze fijne plek voor ouders, verzorgers en kinderen in de toekomst!

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid