Doorgaan naar hoofdinhoud

Franciscus sluit aan bij Rotterdams Klimaatakkoord

Afbeelding bij Franciscus sluit aan bij Rotterdams Klimaatakkoord

Franciscus sluit zich samen met Rotterdamse ziekenhuizen Erasmus MC, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Het Oogziekenhuis Rotterdam en de zorginstelling Rijndam Revalidatiecentrum, aan bij het Rotterdams Klimaatakkoord. De zorginstellingen willen de sector versneld verduurzamen met als doel: minder milieuvervuiling en minder CO2 uitstoot.

Klimaattafel voor gezonder Rotterdam

De samenwerking, ook wel ‘klimaattafel’ genoemd, is donderdagavond 20 januari, online gestart. Met deze nieuwe klimaattafel zetten we ons in om zorg te leveren met minder afval en minder Co2 in de lucht voor een gezonder Rotterdam.

Minder afval en CO2 vervuiling

De ziekenhuizen gaan onder andere letten op de hoeveelheid afval en hoe dit minder kan. Het medisch afval van operatiekamers is goed voor ongeveer 80 procent van de vervuiling die van ziekenhuizen komt. Ook gaat er gekeken worden naar de materialen die gebruikt worden en het besparen van energie.

Dit laatste wordt in Franciscus bijvoorbeeld al gedaan bij de nieuwbouw. Het nieuwe gebouw bij Franciscus Gasthuis waarin een Spoedplein, Operatiecomplex & Interventiecentrum en Vrouw & Kind Centrum komen, wordt klimaatneutraal gerealiseerd. Ontwikkelingen op ons terrein en in het ziekenhuis zorgen voor een toenemende vraag naar elektrische energie. Om duurzaam om te kunnen gaan met onze energievoorziening wordt een energiegebouw op het terrein gehuisvest met een vernieuwde energiering waarop alle gebouwen aangesloten worden.

Over het Rotterdamse Klimaatakkoord

Sinds 2019 heeft de gemeente al met meer dan 100 verschillende partijen afspraken gemaakt over het verbeteren van het klimaat door anders om te gaan met afval, energie en het gebruik van materialen.

Kijk voor meer informatie op de website Rotterdams Klimaatakkoord.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid