Doorgaan naar hoofdinhoud

Franciscus Kinderraad adviseert voor het 6e jaar!

Afbeelding bij Franciscus Kinderraad adviseert voor het 6e jaar!

De 6e Franciscus Gasthuis & Vlietland Kinderraad is gestart. De kinderen zijn officieel geïnstalleerd tijdens een bijeenkomst in het bijzijn van genodigden en trotse familieleden. Dit schooljaar gaat de Kinderraad het ziekenhuis weer van verschillende adviezen voorzien.

De kinderen adviseren het ziekenhuis dit schooljaar over belangrijke thema’s die binnen het ziekenhuis spelen. Voor het advies doen de kinderen uitgebreid onderzoek. Zo interviewen zij medewerkers, gaan ze in gesprek met patiënten en bezoekers en bezoeken ze verschillende afdelingen. Uiteindelijk presenteren de kinderen het advies zelf aan een vertegenwoordiging van het ziekenhuis tijdens een officiële presentatie. Dit doet de Kinderraad onder begeleiding van medewerkers uit Franciscus en de Kleine Ambassade.

Waardevolle adviezen

Het ziekenhuis licht het belang toe: "De Kinderraad is zeer waardevol voor Franciscus, omdat de raad inzicht geeft in het perspectief en de wensen van kinderen. Ook past het goed bij ons als topklinisch opleidingsziekenhuis, waarbij wij ons focussen op opleiden, onderzoek en innovatie. Eerder maakte het ziekenhuis al dankbaar gebruik van de adviezen van de Kinderraad en kreeg Franciscus onder andere advies om een eigen krant te maken en te verspreiden in het ziekenhuis en op scholen in de regio. Ook adviseerde de Kinderraad hoe Franciscus bij (ver)nieuwbouwprojecten rekening kan houden met de wensen van de jongste patiënten."

Zorg van Generaties

Samen met de kinderen werkt het ziekenhuis aan zijn missie Zorg van Generaties. Met die missie wordt het volgende bedoeld: "Al generaties lang verlenen wij vol passie onze zorg, en dat willen wij doorgeven aan de generaties na ons. Met de kennis van de kinderen willen wij de zorg voor iedere generatie verbeteren."

Voor meer informatie: www.franciscus.nl/kinderraad

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid