Doorgaan naar hoofdinhoud

Franciscus Gasthuis & Vlietland rookvrij per 1 januari 2020

Afbeelding bij Franciscus Gasthuis & Vlietland rookvrij per 1 januari 2020

Franciscus Gasthuis & Vlietland wordt een volledig rookvrij ziekenhuis. Er mag vanaf 1 januari 2020 niet meer op de terreinen van Franciscus Gasthuis & Vlietland gerookt worden. Hiermee draagt het ziekenhuis bij aan de rookvrije generatie. Om patiënten en bezoekers van het ziekenhuis voor te bereiden op ‘Franciscus Rookvrij’ is een campagne van start gegaan.

Ambassadeurs van ‘Franciscus Rookvrij’ longarts Hans in ’t Veen en kinderlongarts Ismé de Kleer, hebben samen met drie kinderen van de Franciscus Kinderraad de eerste campagne-uiting op één van de rookhokjes van het ziekenhuis geplakt.

Campagne

De komende tijd worden patiënten, bezoekers én medewerkers zoveel mogelijk voorbereid op het rookvrije ziekenhuis en is de campagne in en rondom het ziekenhuis te zien. De polikliniek Longgeneeskunde biedt een traject aan voor mensen die willen stoppen met roken. Ook medewerkers van het ziekenhuis kunnen rookstopbegeleiding krijgen.

De rookhokjes en asbakken verdwijnen. Het rookvrije terrein wordt duidelijk aangegeven door middel van borden en blauwe belijning. Meer informatie over het rookvrije ziekenhuis staat op onze website.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid