Doorgaan naar hoofdinhoud

Franciscus Gasthuis & Vlietland richt ouderenpanel op

Afbeelding bij Franciscus Gasthuis & Vlietland richt ouderenpanel op

Zorg voor de oudere patiënt is een belangrijk speerpunt van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Ruim 30% van de patiënten die opgenomen worden in ons ziekenhuis zijn 70 jaar of ouder. Landelijk is dit 25%. Om nog beter in te spelen op de behoeften van de oudere patiënten heeft het ziekenhuis een ouderenpanel opgericht.

Eind vorig jaar werd een oproep gedaan aan ouderen van 65 jaar en ouder en mantelzorgers om zich aan te melden en mee te denken over de zorg die Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt aan oudere patiënten. Na de oproep kwamen al snel enthousiaste reacties binnen. Het ouderenpanel bestaat nu uit 13 leden en het gezelschap is heel divers. De leden hebben allemaal ervaring met het ziekenhuis. Sommige leden zijn zelf patiënt geweest, andere zijn mantelzorgers van patiënten. Ook zitten er leden bij die zelf in het ziekenhuis hebben gewerkt. Het mooie is dat ze allemaal hart voor Franciscus Gasthuis & Vlietland hebben.

Meepraten over zorg voor 70-plussers

Onderwerpen die aan het ouderenpanel worden voorgelegd gaan bijvoorbeeld over wat ouderen belangrijk vinden als zij opgenomen moeten worden in het ziekenhuis. Hoe ervaren zij de faciliteiten in het ziekenhuis? Kunnen deze verbeterd worden en hoe? Binnenkort bezoekt het ouderenpanel de afdeling Spoedeisende Hulp en brengt zij advies uit voor eventuele verbeteringen.

ouderenpanel.jpg

Ouderenpanel Franciscus Gasthuis & Vlietland samen met Mark Janssen,
lid Raad van Bestuur en Nicky Lam, geriater.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid