Doorgaan naar hoofdinhoud

Franciscus Gasthuis ontvangt als enige in de regio Rotterdam de Gouden Smiley

Afbeelding bij Franciscus Gasthuis ontvangt als enige in de regio Rotterdam de Gouden Smiley

De Kinder- en dagbehandelingsafdeling van Franciscus Gasthuis heeft voor de tweede keer de Gouden Smiley ontvangen van Stichting Kind en Ziekenhuis. De Gouden Smiley geeft aan dat het ziekenhuis kindvriendelijk en oudervriendelijk is. Franciscus Gasthuis is de eerste in de regio die deze Gouden Smiley al twee keer heeft ontvangen. Het is een belangrijke kwaliteitsaanduiding voor kind- en gezinsgerichte zorg. De Kinderafdeling in Franciscus Vlietland is in het bezit van een Bronzen Smiley, samen met vier andere ziekenhuizen in de regio.

De afdeling Kindergeneeskunde werkt al lange tijd volgens de criteria van Stichting Kind en Ziekenhuis en is daarom weer beloond met dit kwaliteitsinstrument. Belia Quak, afdelingsmanager van de Kinderafdeling in Franciscus Gasthuis: ‘Ik ben ontzettend trots op mijn team, vooral omdat zij ondanks de aanhoudende personeelstekorten continue bezig zijn met het verbeteren van de zorg voor onze patiëntjes en hun ouders. Op het behalen van deze Gouden Smiley mogen we echt heel trots zijn en dat hebben we samen gevierd.’

Oudervriendelijk

Om een Smiley te krijgen, moeten ziekenhuizen aan veel eisen voldoen. Zo geldt voor de Kinderafdeling onder andere de eis dat altijd een van de ouders kan blijven slapen bij het kind en de hele dag bij hun kind kan zijn. Daarnaast mag een ouder aanwezig zijn bij hun kind bij het inleiden van de narcose en bij het ontwaken na de operatie.

Gouden Smiley

Smileys zijn er in drie soorten: brons, zilver en goud. Om de Gouden Smiley te behalen moet het ziekenhuis zich laten visiteren en daarna aan de slag gaan met geconstateerde knel- en ontwikkelpunten. Na de toekenning wordt de stem van kinderen en ouders continue meegewogen door middel van tevredenheidsonderzoeken die worden gehouden door zowel het ziekenhuis als door Stichting Kind en Ziekenhuis. Hiermee wordt, naast de standaard criteria, doorlopend aan kinderen, ouders en medewerkers gevraagd hoe zij de zorg in het betreffende ziekenhuis ervaren.

 

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid