Doorgaan naar hoofdinhoud

Feestelijke opening Geriatrische Trauma Unit

Afbeelding bij Feestelijke opening Geriatrische Trauma Unit

De Geriatrische Trauma Unit is dinsdag 24 april feestelijk geopend door Karen Kruijthof, lid Raad van Bestuur Franciscus Gasthuis & Vlietland, tevens bestuurslid Franciscus Vriendenfonds, en mevrouw Huizenaar, patiënt. De Geriatrische Trauma Unit biedt gespecialiseerde zorg aan geriatrische 70-plussers met een gebroken heup. Een belangrijk onderdeel van de unit is de huiskamer. De huiskamer biedt een vertrouwde omgeving en helpt patiënten om snel weer in het normale ritme te komen. De inrichting van de huiskamer is mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van Vrienden van het Havenziekenhuis.

Patiënten van 70 jaar en ouder die hun heup breken, hebben vaak een operatie nodig. Deze wordt uitgevoerd door een traumachirurg die zich focust op het repareren van de breuk. Naast aandacht voor de breuk, is er ook oog voor alle andere zaken die van belang zijn voor een spoedig herstel van 70-plussers. In de unit wordt gewerkt met een vast team en er is een nauwe samenwerking tussen geriaters, traumachirurgen en gespecialiseerd verpleegkundigen.

Een belangrijk onderdeel van de trauma unit is de huiskamer. De huiskamer biedt een vertrouwde omgeving en helpt patiënten om snel weer in het normale ritme te komen. In plaats van in bed te liggen, kunnen patiënten al een dag na de operatie weer aan tafel eten. Het contact tussen patiënten, het meedoen aan activiteiten en het gezamenlijk nuttigen van maaltijden in de huiskamer dragen namelijk bij aan een sneller herstel. Daarnaast worden familie en mantelzorger nauw betrokken bij het zorgproces, ook dit heeft een positieve invloed op het herstel. De huiskamer is voorzien van een comfortabele zithoek, tafels met stoelen en wanddecoratie om het verblijf van patiënten aangenamer te maken.

Kijk voor onze andere mooie projecten op www.franciscus.nl/vrienden/onze-projecten

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid