Doorgaan naar hoofdinhoud

Europese erkenning voor Anser prostaatnetwerk

Afbeelding bij Europese erkenning voor Anser prostaatnetwerk

Het Anser prostaatnetwerk heeft van de Europese urologenvereniging European Association of Urology (EAU) een belangrijke erkenning gekregen. Anser prostaatnetwerk krijgt het predicaat Centre of Excellence en is de komende 5 jaar lid van het European Prostate Cancer Centres of Excellence. De erkenning is een mooie beloning voor alle aangesloten ziekenhuizen en alle zorgverleners die zich binnen het netwerk bezig houden met de zorg voor prostaatkankerpatiënten.

Vaardigheid door concentratie van operaties

In Anser werken 8 ziekenhuizen nauw met elkaar samen in de zorg voor patiënten met prostaatkanker. Dit zijn naast Franciscus het Maasstad Ziekenhuis, ADRZ, Albert Schweitzer ziekenhuis, HMC, het OLVG, Erasmus MC en het LUMC. Eén van de verdiensten van het netwerk is dat het leeuwendeel van de operaties aan prostaatkanker in de Anser operatiekliniek, locatie Maasstad Ziekenhuis is geconcentreerd, met operateurs vanuit het Anser netwerk. Dat zorgt ervoor dat de opererende urologen en het ondersteunend ok-personeel buitengewoon goed getraind zijn in dit type ingrepen.

Binnen de samenwerking worden ook protocollen, diagnoses en rapportages geharmoniseerd. Dit biedt het voordeel dat we de zorg goed kunnen evalueren en verbeteringen snel kunnen doorvoeren.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid