Doorgaan naar hoofdinhoud

Directe inzage van uitslagen als de patiënt dat wil

Afbeelding bij Directe inzage van uitslagen als de patiënt dat wil

Vanaf 1 maart zien patiënten de uitslagen van Laboratoria, Apotheek en Radiologie realtime in MijnFranciscus. Dat betekent zij op hetzelfde moment inzage hebben in de uitslagen als de zorgverlener. Voorheen was deze informatie beschikbaar na 7 dagen. Patiënten die het ingewikkeld vinden of bang zijn voor de uitslag, kunnen wachten tot hun poliafspraak om de uitslagen samen met de arts door te nemen. Zij kunnen hiervoor in MijnFranciscus een optie aanklikken. Uitslagen zijn dan niet zichtbaar. Bij slechte of onverwachte uitslagen wordt er, net als nu ook het geval is, zo snel mogelijk contact opgenomen met de patiënt.

Door betere uitwisseling van medische gegevens krijgen patienten steeds meer regie. Zo word zij zelf eigenaar van hun medische informatie. Door directe inzage hoeven patiënten niet onnodig lang in spanning te zitten en kunnen zij zich beter voorbereiden op het spreekuur.

Patiënten met vragen over de mogelijkheid om hun uitslagen direct te zien, kunnen contact opnemen met hun polikliniek.

Via patiëntenportaal MijnFranciscus hebben onze patiënten met DigiD altijd en overal toegang tot een gedeelte van hun medisch dossier. Ze kunnen onder andere persoonlijke gegevens wijzigen, afspraken bekijken en wijzigen, vragenlijsten invullen en uitslagen bekijken.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid