Doorgaan naar hoofdinhoud

Digitaal aanvragen laboratoriumdiagnostiek

Afbeelding bij Digitaal aanvragen laboratoriumdiagnostiek

Juist in deze COVID-19 periode is het van belang om bezoeken aan de huisartsenpraktijk waar mogelijk te beperken. Door digitaal laboratoriumdiagnostiek aan te vragen voorkomt u dat de patiënt langs de huisartsenpraktijk moet komen om het papieren aanvraagformulier op te halen. U kunt via ZorgDomein aanvragen doen voor het Klinisch Chemisch Laboratorium (inclusief thuisprikken) en de Medische Microbiologie. Klik hier voor een handleiding voor digitaal aanvragen.

De voordelen van digitaal aanvragen van laboratoriumdiagnostiek:

  • de patiënt kan digitaal op de hoogte worden gesteld van de laboratoriumaanvraag
  • de aanvraag komt direct in het laboratoriumsysteem terecht, zonder risico op handmatige fouten of zelf aankruisen van extra onderzoeken door de patiënt
  • de aanvraag is altijd terug te vinden in het regie-overzicht van ZorgDomein
  • thuisprikken voor de patiënt is eenvoudig op digitale wijze aan te vragen
  • het is mogelijk om doktersassistenten te machtigen om namens de arts via ZorgDomein laboratoriumaanvragen te doen. Indien u hier gebruik van wilt maken kunt u contact opnemen met de serviceafdeling van ZorgDomein via support@zorgdomein.nl.

Verwijzers worden vriendelijk verzocht om het patiëntbericht altijd af te drukken bij aanvragen voor medisch microbiologisch onderzoek. Het papieren bericht is nodig om het materiaal te identificeren. Ook is een afgedrukt patiëntenbericht nodig wanneer de patiënt een niet-digitale prikposten bezoekt. In het patiëntenbericht is terug te vinden of de betreffende prikpost digitaal is.

Bij vragen of opmerkingen over het digitaal aanvragen van laboratoriumdiagnostiek bij Franciscus Gasthuis & Vlietland kunt u contact opnemen met Melissa Lockhorst of Lieke Visser-Klein Haar, adviseurs Transmurale Samenwerking, via 010 – 893 47 30 of transmuraal@franciscus.nl.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid