Doorgaan naar hoofdinhoud

Datum eerste reviewsessie gewijzigd

Afbeelding bij Datum eerste reviewsessie gewijzigd

In de Nieuwsflits van maart en op de website voor verwijzers heeft u kunnen lezen dat wij op zoek zijn naar huisartsen die willen deelnemen aan de reviewsessies over de medisch-inhoudelijke invulling van de zorgindeling. De eerste reviewsessie wordt verplaatst van dinsdag 4 april naar woensdag 19 april, aanvang om 17.30 uur. Deze reviewsessie vindt plaats in Franciscus Vlietland. In de agenda vindt u de data en locaties van de aankomende reviewsessies. U kunt zich nog aanmelden.

Reviewsessies

Franciscus Gasthuis & Vlietland werkt met een programmaorganisatie aan de verdeling van klinische zorg over beide ziekenhuislocaties. Daarbinnen starten werkgroepen voor de medisch-inhoudelijke invulling van de zorgindeling. De eerste werkgroepen betreffen onder andere de afdelingen Kaakchirurgie, KNO en Oogheelkunde. Andere onderwerpen volgen snel. Deze werkgroepen hebben sterke behoefte aan het betrekken van verwijzers bij het uitwerken van de plannen. Om huisartsen niet te overvragen, zijn we op zoek gegaan naar een geschikte werkmethode, die doelmatig en effectief is. Daarbij zijn we uitgekomen op het organiseren van reviewsessies.

Tijdens een reviewsessie heeft de medisch-inhoudelijke werkgroep de gelegenheid om een bepaald idee of concept te toetsen bij verwijzers zoals huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde. Het is een vrij informele bijeenkomst, met als doel feedback te verzamelen en samenwerking te bevorderen. Het voordeel is dat er in één reviewsessie meerdere onderwerpen uit meerdere werkgroepen getoetst kunnen worden.

De werkgroepen die gestart zijn met huisartsen uit de regio NWN om uitwerking te geven aan het manifest van medisch specialisten en huisartsen van december jl. staan los van deze reviewsessies en hebben een inhoudelijke focus op de onderwerpen spoedzorg, kindergeneeskunde en verloskunde. Pas nadat de werkgroepen hun werkzaamheden hebben afgerond kunnen deze thema’s ook in de reviewssessies aan de orde komen.

Aanmelden

Tijdens een reviewsessie geven werkgroepen toelichting op de plannen en beantwoorden zij vragen van het reviewteam. De feedback wordt meegenomen in het uiteindelijke ontwerp. In 2017 worden er 6 reviewsessies ingepland, van ca. 2 uur. De eerste drie reviewsessies staan reeds gepland op:

  • 19 april 2017 vanaf 17.30 uur in Franciscus Vlietland
  • 30 mei vanaf 17.30 uur in Franciscus Gasthuis
  • 3 juli vanaf 17.30 uur in Franciscus Vlietland

Wij zijn op zoek naar huisartsen die willen deelnemen aan een of meerdere reviewsessies. U kunt zich aanmelden via transmuraal@franciscus.nl.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid