Doorgaan naar hoofdinhoud

Bouwen aan ziekenhuiszorg van de toekomst

Afbeelding bij Bouwen aan ziekenhuiszorg van de toekomst

Met de feestelijke ondertekening tussen de Raad van Bestuur en de directie van het bouwbedrijf Metz Nederland B.V., is maandag 8 april het officiële startsein gegeven voor de bouw van het Franciscus Oncologiecentrum in Franciscus Vlietland.

Franciscus Gasthuis & Vlietland wil de komende jaren een volledig en kwalitatief zorgaanbod realiseren voor inwoners van de regio. Om aan de toenemende zorgvraag te kunnen voldoen komt op de ziekenhuislocatie in Schiedam een gespecialiseerd centrum voor kankerpatiënten.

Zorg voor kankerpatiënten

Goede, persoonlijke en innovatieve zorg voor kankerpatiënten is een belangrijk speerpunt van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Met de komst van het oncologiecentrum kunnen we de zorg rondom de patiënt nog beter organiseren. In het ontwerp van het centrum staat de ervaring van de patiënten centraal en zijn de wensen van de zorgverleners meegenomen. Zo is er veel daglicht, uitzicht naar buiten en door de ruimtelijke opzet kan iedereen zich goed oriënteren. Dit alles in een rustgevende en gastvrije sfeer. Onderdeel van het oncologiecentrum is de Franciscus Borstkliniek, waar zorg rondom borstkankerpatiënten centraal staat.

De bouw start in juni en neemt enkele maanden in beslag. Aan het einde van dit jaar wordt het Franciscus Oncologiecentrum met de nieuwe Franciscus Borstkliniek opgeleverd.

impressie franciscus oncologiecentrum

Impressie Franciscus Oncologiecentrum en de Franciscus Borstkliniek - a/d amstel architecten

Samenwerking in de regio

Belangrijk onderdeel van de plannen van het ziekenhuis is een goede samenwerking met zorginstellingen, zorgverleners, zorgverzekeraars en gemeenten in de regio om in de toekomst met elkaar de beste zorg te kunnen blijven leveren aan inwoners en patiënten.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid