Doorgaan naar hoofdinhoud

Bijdrage Cliëntenraad aan het opnemen van gesprekken

Afbeelding bij Bijdrage Cliëntenraad aan het opnemen van gesprekken

Sinds een paar maanden is het in Franciscus Gasthuis & Vlietland toegestaan om als patiënt het gesprek met de zorgverlener op te nemen. De Cliëntenraad heeft zich hier de afgelopen jaren hard voor gemaakt en heeft in het verleden ook een ongevraagd advies ingediend. De Cliëntenraad benadrukte in haar advies dat het mogen opnemen van een gesprek een belangrijk item is voor de patiënt.

Strategisch Ziekenhuisplan

De beslissing om patiënten toe te staan de gesprekken met een zorgverlener op te nemen, sluit aan bij de strategische keuze van Franciscus Gasthuis & Vlietland om de eigen regie van de patiënt te stimuleren en daar waar mogelijk samen te werken met de patiënt. Meer hierover leest u in het Strategisch Ziekenhuisplan 2018 – 2023.

Opnemen gesprekken

Patiënten mogen binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland geluidsopnames maken van het gesprek met een zorgverlener, bijvoorbeeld met de telefoon. Wel vraagt het ziekenhuis aan de patiënt om dit vooraf te melden. Het verspreiden van de opnames buiten de privésfeer zonder toestemming van het ziekenhuis, is wettelijk niet toegestaan. Meer hierover leest u in onze folder ‘Wat vraagt u aan uw specialist?’ of op onze website.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid