Doorgaan naar hoofdinhoud

Beeldje Schiedamse heilige Liduina onthuld in Vlietland

Afbeelding bij Beeldje Schiedamse heilige Liduina onthuld in Vlietland

Donderdag 11 oktober heeft Marjolein Tasche, voorzitter Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland, een beeldje van de Schiedamse heilige Liduina onthuld in de Nolet hal van Franciscus Vlietland. Het bronzen beeldje is gemaakt door kunstenaar Hank Beelenkamp (geb. 1952) en is een geschenk van de Basiliek te Schiedam waar zij de patroonheilige van is. De Rooms Katholieke gemeenschap van Schiedam voelt zich verbonden met het ziekenhuis en haar historie en schenkt daarom dit beeldje van Liduina. Marjolein Tasche: “Wij zijn enorm blij met dit prachtige beeldje van Liduina en dankbaar voor de verbinding waar zij ook in deze tijd aan bijdraagt”.

Liduina is een Schiedamse stadsheilige met internationale faam. Organisaties dragen haar naam, van ziekenhuizen tot scholen. Liduina leefde in de 15e eeuw. Door een val op het ijs was zij vanaf haar vijftiende aan bed gekluisterd. Gedurende haar ziekbed kreeg ze visioenen en vonden in haar bijzijn wonderen plaats. Al tijdens haar leven verwierf ze hiermee tot ver buiten Schiedam bekendheid, waardoor er toen al sprake was van een Liduina-verering.

Zorg van generaties

Al generaties lang verlenen medewerkers van Franciscus Gasthuis & Vlietland vol passie zorg en zij geven dit door aan nieuwe generaties. Het ziekenhuis is hierdoor sterk verankerd in de samenleving. Franciscus Gasthuis, van oorsprong een katholiek ziekenhuis daterend uit 1892, en Franciscus Vlietland, met zijn wortels in het 19e eeuwse Schiedam, hebben beiden een rijk verleden in het geven van zorg.

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid