Doorgaan naar hoofdinhoud

Administratielast verminderen voor artsen en verpleegkundigen

Afbeelding bij Administratielast verminderen voor artsen en verpleegkundigen

Naar aanleiding van het advies van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) eerder dit jaar, heeft de Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland besloten te stoppen met de deelname aan een aantal keurmerken. Eén daarvan is het Roze lintje welke normaal gesproken in juli wordt uitgereikt.

Met het stoppen van de keurmerken willen wij bijdragen aan het verminderen van de administratieve last. Keurmerken hebben de afgelopen jaren ziekenhuizen gestimuleerd om kwaliteit en informatievoorziening verder te verbeteren. Daardoor voeren ziekenhuizen tegenwoordig vrijwel allemaal dezelfde keurmerken. Hiermee is het dragen van een keurmerk veel minder relevant geworden.

Het stoppen met de keurmerken neemt natuurlijk niet weg dat we ons blijven inzetten voor de best mogelijke zorg voor onze patiënten. We voldoen nog steeds aan alle normen maar leveren bewust de gevraagde data voor het keurmerk niet meer aan. Door het verminderen van de administratieve last, kunnen we ons nog meer focussen op het continue verbeteren van onze zorg en de aandacht voor onze patiënten. We blijven dan ook nauw samenwerken met patiëntorganisaties.

Het stoppen met keurmerken is een landelijke trend. Veel andere ziekenhuizen volgen ook het advies van de NVZ.

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid