Doorgaan naar hoofdinhoud

Aanpassingen aanbod ZorgDomein Radiologie en Interne Geneeskunde

Afbeelding bij Aanpassingen aanbod ZorgDomein Radiologie en Interne Geneeskunde

Radiologie

Recent zijn in het ZorgDomeinaanbod van Franciscus Gasthuis & Vlietland de volgende aanpassingen gedaan voor het specialisme Radiologie:

 • Echo buikwand

  Het is nu mogelijk om in ZorgDomein een echo buikwand aan te vragen. Gebruik hiervoor het zorgproduct “echo abdomen” en selecteer het onderdeel “echo buikwand”.
 • CT aanbod

  Het CT aanbod is aangepast naar de huidige NHG richtlijnen: CT aangezicht, CT sinus, CT abdomen en CT colon (alleen aangeboden op locatie Franciscus Vlietland). De NHG geeft aan dat voor overige CT aanvragen ingestuurd moet worden naar een poortspecialisme. Laagdrempelig overleg met de radiologen is altijd mogelijk. De directe telefoonnummers van de radiologen zijn te vinden in de Franciscus Artsenwijzer.

Interne geneeskunde

Naar aanleiding van de ZorgDomein evaluatie van de vakgroep Interne Geneeskunde zijn de volgende aanpassingen in het ZorgDomein aanbod gedaan:

 • Het specifieke verwijsproduct “Buikpijn” is verwijderd. Verwijzen kan via het product “regulier interne geneeskunde”.
 • Voor chronische vermoeidheid is het specifieke verwijsproduct verwijderd uit het aanbod, alsook de VTT- en spoedproducten. Ook voor deze zorgvraag kunt u kiezen voor “regulier interne geneeskunde”.
 • Voor de zorgvraag ”Obesitas” is het VTT product verwijderd uit het aanbod.
 • Voor de zorgvraag “Diabetes” is een apart verwijsproduct toegevoegd voor alle locaties; “Diabetes mellitus”. Hier staan specifieke aanwijzingen voor de huisarts in.
 • Het verwijsproduct “Hyperthyreoïdie” is vervangen door een VTT product. De meeste hyperthyreoïden zijn manifest en deze patiënten moeten snel gezien worden. Patiënten met een subklinische hyperthyreoïdie kunt verwijzen via het product “regulier interne geneeskunde”.
Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid