Doorgaan naar hoofdinhoud

Aandacht voor prostaatkanker tijdens open dag Prostaatcentrum

Afbeelding bij Aandacht voor prostaatkanker tijdens open dag Prostaatcentrum

November is de maand van prostaatkanker. Om hier aandacht aan te besteden, organiseert het Prostaatcentrum Zuidwest Nederland een open dag voor prostaatkankerpatiënten, naasten en andere geïnteresseerden. De open dag vindt plaats op dinsdag 5 november van 10.00 tot 16.30 uur in Franciscus Gasthuis, Rotterdam.

Het thema van de open dag luidt: Aandacht voor de verschillende aspecten van prostaatkanker. U krijgt via verschillende presentaties informatie over de laatste ontwikkelingen rondom prostaatkanker, zoals nieuwe operatietechnieken en behandelmethoden, maar bijvoorbeeld ook wat prostaatkanker betekent voor de seksualiteit. Daarnaast kunt u een informatiemarkt bezoeken met stands van onder andere de Prostaatkanker Stichting, oncologische diëtiste en urologisch-oncologieverpleegkundigen.

Voorlichting over prostaatkanker

‘Prostaatkanker is één van de meest voorkomende kankersoorten bij mannen,’ zegt Lucrezia Bani, urologisch-oncologieverpleegkundige bij Prostaatcentrum Zuidwest Nederland. ‘Daarom is het belangrijk om hier extra bij stil te staan. Via onze open dag willen we laagdrempelig voorlichten over prostaatkanker. Zowel onze sprekers als de deskundigen op de informatiemarkt staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.’

Meer informatie en programma

Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie over het volledige programma kijkt u op onze website.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid