Doorgaan naar hoofdinhoud

1e paal nieuwbouw polikliniek Maassluis geslagen

Afbeelding bij 1e paal nieuwbouw polikliniek Maassluis geslagen

Op 9 september 2021 is de bouw van De Vlootschouwer in Maassluis officieel gestart. Met het hijsen van hun vlaggen, gaven vanuit Franciscus Gasthuis & Vlietland Niels Honig, lid Raad van Bestuur en Suzanne Korthorst, directeur transmurale zorg samen met de gemeente Maassluis, Maasdelta Groep, Facilitaire Stichting Gezondheidszorg (FSG), en Dura Vermeer Bouw Zuid West BV het startsein.

Medische zorg en diagnostiek dicht bij huis

De Vlootschouwer is een woongebouw van 11 bouwlagen (10 verdiepingen). Hierin komen 70 betaalbare huurappartementen van Maasdelta voor senioren. Op de begane grond komt de nieuwe polikliniek Franciscus Maassluis en de Apotheek Furieade. Vanuit de nieuwe polikliniek biedt Franciscus Maassluis medische zorg en diagnostiek aan alle inwoners van Maassluis en omgeving. Met de verhuizing naar een nieuw gebouw, blijft een waardevol onderdeel van de gezondheidsvoorzieningen voor de stad behouden.

Energiezuinig gebouw

Het woongebouw wordt gasloos en energiezuinig uitgevoerd, met een WKO installatie (Warmte Koude Opslag) met bodembronnen, vloerverwarming en -koeling, gebalanceerde ventilatie met warmte terugwinning en triple glas. In het kader van klimaat adaptief bouwen worden er ‘groene daken’ gerealiseerd. Deze daken krijgen mossedum beplanting en hebben een bergend vermogen. Dit betekent dat de eerste regen door het groen wordt opgevangen. Als er erg veel regen valt, wordt het overtollige water afgevoerd naar de schoonwaterriolering. Het waterbergingssysteem, dat onder een groot deel van de parkeerplaatsen wordt aangebracht, werkt volgens hetzelfde principe.

Als alles volgens planning verloopt wordt de nieuwbouw eind 2022 opgeleverd en begin 2023 verhuist polikliniek Maassluis naar deze nieuwe locatie.

Meer informatie over het nieuwbouwplan De Vlootschouwer is op deze website te vinden.  

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid