Nieuwe prenten-en kinderboeken voor de Kinderdagbehandeling
Overhandiging boeken Kleine Reus en Kinderafdeling Vlietland

Afgelopen maandag 19 juni werd onze Kinderafdeling in Franciscus Vlietland verrast met maar liefst 60 gloednieuwe prenten- en kinderboeken. De boekjes zijn geschonken door een anonieme gulle donateur, via de campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’. De duurzame speelgoedwinkel Kleine Reus uit Maassluis mocht deze boeken overhandigen.

De kinderboeken werden door Mirte Corman, eigenaresse van Kleine Reus, overhandigd aan Simone en Mathilde van de kinderdagbehandeling van het ziekenhuis. De donatie bestaat uit tientallen exemplaren van het prentenboek Kleine IJsbeer en het kinderboek Dolfje Weerwolfje.

Kinderen blij maken

Al meer dan 5 jaar heeft de campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Toen boekhandelaren en winkeliers dit jaar door de campagne werden opgeroepen om te helpen bij de landelijke verspreiding van gedoneerde boeken, bood Mirte graag haar hulp aan. Ze koos ervoor om de boeken aan ons ziekenhuis te overhandigen.

Mirte vertelt: ‘Met de boeken worden veel kinderen blij gemaakt die in het ziekenhuis moeten verblijven. Voor mij is het een kleine moeite om de campagne en de donateur hierbij te helpen. Zo dragen wij een steentje bij aan het geluk van de kinderen in Franciscus Vlietland.’