Nieuwe polikliniek Franciscus Maassluis officieel geopend!
opening polikliniek Franciscus Maassluis

Op 10 juli was de ingebruikname van de nieuwe polikliniek in Maassluis. Gisteravond, op 7 september, hebben we Franciscus Maassluis officieel geopend. Een bijzonder moment waarbij Niels Honig (voorzitter Raad van bestuur), Roy Ismail (vicevoorzitter Cliëntenraad) , Lizette van der Stelt (manager poliklinieklocaties) en Corine Bronsveld (wethouder zorg Gemeente Maassluis) samen de vlag hesen om de goede samenwerking te benadrukken.

Breed zorgaanbod en uitbreiding diagnostiek

Met de komst van de nieuwe polikliniek is het zorgaanbod verder uitgebreid met onder andere röntgendiagnostiek, echografisch onderzoek en kleine chirurgische verrichtingen. De apotheek en de mogelijkheid voor bloedafname zijn meeverhuisd. Nieuw zijn de fysiotherapie en verloskunde onder hetzelfde dak. Hiermee is de wens van inwoners en zorgverleners voor een breed zorgaanbod in Maasluis vervuld.

Moderne en duurzame zorg dichtbij huis

Voorzitter Raad van Bestuur Niels Honig: 'Met deze locatie en het zeer betrokken team van zorgprofessionals, bieden wij zorg dichtbij aan de inwoners van Maassluis en omgeving. De realisatie van deze prachtige poliklinieklocatie is mede mogelijk gemaakt door de goede samenwerking met onder andere, Gemeente Maassluis, Facilitaire Stichting Gezondheidzorg en de Maas Delta Groep. De moderne en duurzame inrichting zorgen voor een ruim zorgaanbod en mogelijkheden voor kleine verrichtingen. Hierdoor hoeven patiënten niet altijd naar het ziekenhuis te reizen.'

Wethouder Corine Bronsveld: “De nieuwe polikliniek is een verrijking voor de stad en onze inwoners.  De samenleving functioneert pas goed als er passende hulp en zorg wordt geboden. Daarom hebben we als gemeente altijd gepleit voor het behoud van de polikliniek en actief meegezocht naar een nieuwe locatie. Ik ben ontzettend dankbaar dat we de polikliniek in Maassluis hebben kunnen behouden. Dat is dankzij de inzet van velen, waaronder medewerkers van de poli, maar vooral dankzij Franciscus Gasthuis & Vlietland. Heel erg bedankt namens onze inwoners en het gemeentebestuur. Samen is het ons gelukt om ‘zorg dichtbij’ te garanderen voor inwoners van Maassluis en de regio.