Gipskamer Franciscus Gasthuis geopend!
Gipskamer Gasthuis

Nu en in de toekomst willen wij de beste zorg bieden aan patiënten en inwoners en daarom is de gipskamer in Gasthuis volledig vernieuwd! Donderdag 8 juni was de verhuizing en sinds deze week is de nieuwe gipskamer volledig in gebruik.

’Wat een licht en ruimte! Het is nu een genot om ‘s ochtends hier binnen te komen.’
 

Gipskamer Gasthuis

Wat is er nieuw?
Meer gipsplekken
In totaal zijn er 6 gipsplekken, waarvan 1 aparte ruimte voor onder andere kinderen en patiënten die bij ons opgenomen zijn. We hebben nu meer mogelijkheden om én de steeds groter wordende toestroom van patiënten aan te kunnen én de traumachirurgen op de gipskamer te laten werken. Het voordeel hiervan is dat er meteen  een plan gemaakt wordt en de patiënt hier niet extra voor terug hoeft te komen.

Meer bewegingsruimte
Er is nu meer ruimte rondom iedere gipsplek waardoor patiënten en collega’s zich vrijer kunnen bewegen tijdens  de behandeling. Het is daardoor voor alle partijen veiliger geworden en een stuk overzichtelijker.. 

Spreek/onderzoekskamers
In de 2 nieuwe spreek/onderzoekskamers kunnen patiënten terecht voor een behandeling of gesprek met de traumachirurg. Ook kunnen collega’s deze ruimte gebruiken voor onderling overleg en telefonische afspraken.

VR-brillen
De Franciscus Foundation heeft VR-brillen gesponsord. Deze brillen zijn de ideale afleiding voor de patiënt, zowel klein als groot, die angstig zijn voor wat er gaat gebeuren en afgeleid willen worden met een leuk filmpje die ze zelf uit mogen zoeken.

Al met al een grote vooruitgang in meerdere opzichten en we hopen hier veel patiënten naar volle tevredenheid te kunnen behandelen!