Nieuws en mijlpalen 

Hieronder leest u de laatste updates over Franciscus Vernieuwt. Zo blijft u goed op de hoogte! 

Simulatiecentrum Franciscus training met oudere patiëntpop

Veilig opleiden in nieuw Simulatiecentrum

Juni 2024 - Franciscus Vlietland

Franciscus zet een volgende stap in het optimaliseren van zorgkwaliteit met de opening van het Simulatiecentrum in Franciscus Vlietland. In een tijd waarin de zorgvraag verandert door vergrijzing en complexere patiëntenzorg, is het van belang het opleiden daarop aan te passen. Door te trainen in simulatieruimtes kan er veilig en multidisciplinair geoefend worden, zonder de patiëntenzorg te belasten. 


 

Opening centrale hal in Gasthuis kijkend naar kunstwerk augustinessen

Opening vernieuwde Centrale Hal Franciscus Gasthuis met Zusters Augustinessen

Maart 2024 - Franciscus Gasthuis

Dinsdag 26 maart is de vernieuwde Centrale Hal van Franciscus Gasthuis feestelijk geopend. Met deze vernieuwing heeft de hoofdentree van het ziekenhuis weer een eigentijdse en gastvrije uitstraling gekregen. De herinrichting van de Centrale Hal is mogelijk gemaakt door de RK Stichting Bijzondere Gezondheidszorg (SBG). Een stichting die haar oorsprong vindt in de goede werken van de Zusters Augustinessen in ons ziekenhuis.


 

nieuwe MRI Gasthuis

Nieuwe MRI in Franciscus Gasthuis geopend!

Februari 2024 - Franciscus Gasthuis

De tijdelijke MRI in Gasthuis is weggehaald, waardoor de nieuwe MRI's nu volledig operationeel zijn! Met deze geavanceerde MRI's ervaren patiënten meer comfort dankzij een ruimere en lichtere opzet en verbeterde lighoudingen. Ook is de nieuwe techniek en apparatuur prettig werken voor collega's en zorgt het voor een betere en mooiere beeldkwaliteit. Een extra voordeel is dat de MRI nu automatisch ademinstructies in meerdere talen geeft, waardoor dit niet langer door de laboranten hoeft te worden gedaan.

startnieuwbouw

Franciscus begint duurzame nieuwbouw met Europese financiering

Oktober 2023 - Franciscus Gasthuis

Het ziekenhuis investeert in de zorg van de toekomst met de Klimaatbank van de EU als hoofdfinancier

Trots team Franciscus Maassluis voor splinternieuwe aanmeldbalie

Splinternieuw Franciscus Maassluis opent haar deuren

Juli 2023 - Franciscus Maassluis

Op maandag 10 juli is de splinternieuwe poliklinieklocatie Franciscus Maassluis geopend in het recent opgeleverde wooncomplex De Vlootschouwer. Inwoners van de gemeente Maassluis en omgeving kunnen dichtbij huis terecht voor medisch specialistische zorg en bloedafname. Het zorgaanbod is uitgebreid met röntgendiagnostiek, echografisch onderzoek en kleine chirurgische verrichtingen. 

Gipskamer Gasthuis

Gipskamer Franciscus Gasthuis geopend!

Juni 2023 - Gipskamer Franciscus Gasthuis

Nu en in de toekomst willen wij de beste zorg bieden aan patiënten en inwoners en daarom is de gipskamer in Gasthuis volledig vernieuwd! Donderdag 8 juni was de verhuizing en sinds deze week is de nieuwe gipskamer volledig in gebruik.

Lizette vd Stelt en Andrea Biesheuvel

Franciscus Maassluis: verbouwing in volle gang!

Juni 2023 - Franciscus Maassluis

Lizette van der Stelt (manager poliklinieklocaties) en Andrea Biesheuvel (teammanager Maassluis), staan met een grote lach op hun gezicht in de nieuwe polikliniek Franciscus Maassluis. Lizette: ‘wij zijn al jaren bezig en het einde komt nu echt in zicht. Wij kunnen niet wachten. 

Ondertekening nieuwbouwplannen

Officiële start realisatie nieuwbouw Gasthuis

Mei 2023  - Franciscus Gasthuis

Donderdag 11 mei zijn de definitieve aannemingsovereenkomsten getekend door Franciscus Gasthuis & Vlietland en de consortia voor de bouw van een state-of-the-art ziekenhuisgebouw. Dit betekent dat na de zomer de realisatie van de vervangende nieuwbouw start. 

Header Scopiecentrum

Feestelijke opening Scopiecentrum

25 november 2022 - Franciscus Gasthuis
Ons nieuwe Scopiecentrum in Franciscus Vlietland is officieel geopend. Het centrum is voorzien van gloednieuwe scopiekamers voor onderzoeken en behandelingen van het maag- en darmkanaal en de luchtwegen. Ook is hier een dagunit gebouwd, zodat een patiënt na een onderzoek op dezelfde plek even rustig bij kan komen van de behandeling of het onderzoek. Benieuwd hoe het er precies uitziet?

Franciscus vernieuwt - nieuwbouw Gasthuis

Start terreinwerkzaamheden Franciscus Gasthuis

24 oktober 2022 - Franciscus Gasthuis
Bij Franciscus Gasthuis liggen de plannen klaar voor de bouw van een Operatie- en interventiecentrum, een Vrouw & Kind Centrum en spoedplein Rotterdam Noord. 

Er vinden daarom in de laatste maanden van dit jaar, veel voorbereidende werkzaamheden plaats op het terrein van Franciscus Gasthuis. 

Duurzame energiering

Oplevering van het energiegebouw

12 oktober 2022 - Franciscus Gasthuis
Alle ontwikkelingen op het terrein van Franciscus Gasthuis zorgen voor een toenemende vraag naar elektrische energie. Om duurzaam om te kunnen gaan met onze energievoorziening is het energiegebouw gerealiseerd op het terrein achter het nieuwe kinderdagverblijf.

omwonenden straal Franciscus Gasthuis

Omwonendenavond

22 oktober 2022 - Franciscus Gasthuis
Als goede buur heeft Franciscus de tweede omwonendenavond georganiseerd. Onder het genot van een kopje koffie en thee zijn onze buren geïnformeerd over de (toekomstige) werkzaamheden rondom de nieuwbouw.

Kinderdagverblijf - nieuwbouw impressie2

Officiële opening Kinderdagverblijf Fransje Plukkebol

15 september 2022 - Franciscus Gasthuis
Vandaag op de Dag van de Pedagogisch Medewerker, knipte Katelijne samen met onze voorzitter Raad van Bestuur Marjolein Tasche het lintje door voor de opening van het nieuwe kinderdagverblijf Fransje Plukkebol!

franciscus_maassluis

Hoogste punt gevierd Franciscus Maassluis

15 september 2022 - Franciscus Maassluis
Het hoogste punt is bereikt van De Vlootschouwer in Maassluis. In dit nieuwe gebouw komen onder andere 70 duurzame seniorenwoningen en onze polikliniek Franciscus Maassluis. Het hoogste punt is altijd een mooie mijlpaal en wordt in de bouwwereld feestelijk gevierd.

franciscus_maassluis

Franciscus desinfecteert video- en fiberscopen met UV-C licht

31 mei 2022 - Franciscus Gasthuis & Vlietland
Voor het desinfecteren van kanaalloze video- en fiberscopen heeft Franciscus, als eerste ziekenhuis in Nederland, een scopen desinfector die werkt op UV-C licht aangeschaft.

franciscus_maassluis

Nieuwe operatierobot voor operatiekamercomplex Franciscus

6 april 2022 - Franciscus Gasthuis & Vlietland
Voor het Operatiekamercomplex heeft het ziekenhuis recent geïnvesteerd in een nieuwe Da Vinci operatierobot, die afgelopen maand in gebruik is genomen. ‘De robot geeft de chirurg een nog beter zicht en fijnere vingerbewegingen, waardoor nog preciezer kan worden geopereerd’, volgens chirurg Robert Kortekaas. 

franciscus_maassluis

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst geboortezorg in nieuwbouw Vrouw & Kind Centrum

Franciscus Gasthuis & Vlietland start met de voorbereidingen voor nieuwbouw op locatie Gasthuis. In de nieuwbouw komt onder andere het nieuwe Vrouw & Kind Centrum, met een afdeling Geboortezorg.