Nieuwbouw Franciscus Gasthuis

Franciscus Gasthuis is gestart met de bouw van de vervangende nieuwbouw. Het nieuwe gebouw bevat drie belangrijke functies: het nieuwe Spoedplein Rotterdam Noord, een toekomstbestendig Operatie & Interventie Centrum en een Vrouw & Kind Centrum. Zodat we patiënten en inwoners ook in de toekomst hoogwaardige, veilige en vernieuwende zorg kunnen bieden. Hiervoor is een ziekenhuisgebouw nodig dat zorgvernieuwing faciliteert, compacter, flexibeler en duurzamer is.

]5.HR vogelvlucht impressie zuid en oostzijde .png
Impressie daktuinen

Het ontwerp

Bij het ontwerp van de nieuwbouw zijn uitzicht, daglicht, groen en natuur belangrijke uitgangspunten geweest. Elke ruimte heeft contact met buiten. Veel daglicht en natuurlijke kleuren en materialen borgen dat patiënten, bezoekers en medewerkers zich er op hun gemak voelen. Het daglicht en de efficiënte looproutes maken het een fijne werkplek voor de artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers in het ziekenhuis.

De nieuwste inzichten

De nieuwbouw beschikt over de nieuwste technologische innovaties en OK-technieken.  We passen in de nieuwe situatie andere manieren van samenwerken toe. Zoals bijvoorbeeld de samenwerking tussen specialismen intern en met onze externe samenwerkingspartners. We passen ook de nieuwste inzichten toe op werk- en zorgprocessen, zoals de logistieke bewegingen van patiënten en materialen door het ziekenhuis.

Spoedplein Rotterdam Noord

Behandelkamer SEH

Op laag 1 is de ingang naar het Spoedplein Rotterdam Noord. Hier werken de zorgprofessionals van de Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost op één gezamenlijk spoedplein nauw samen.

Lees meer

Operatie & Interventie Centrum

Operatiekamer

Het Operatie & Interventie Centrum komt op laag 3. Met onder andere operatiekamers, voorbereiding- en nazorgkamers, werk- en overlegkamers.

Lees meer

Vrouw &  Kind Centrum

verloskamer

Op de 4e en 5e laag van de nieuwbouw komt een integraal Vrouw & Kind Centrum met optimale stroomlijning tussen de afdelingen Kindergeneeskunde, Gynaecologische en Verloskundige zorg.

Lees meer

Timelapse (viewer)

Timelapse

Bekijk hier

Architectuur

hal mieuwbouw

Lees meer

Beeldbank

3.HR Impressie wachtruimtes spoedingang .png

Bekijk meer