MRI van de borst

In sommige gevallen wordt van uw borst een MRI-scan gemaakt. MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging. Met een magneetveld en radiogolven maakt een computer een drie dimensionaal beeld van uw borst. Een MRI-scan van de borst wordt gebruikt als de mammografie en de echografie geen duidelijk beeld geven of lastig te beoordelen zijn. De scan wordt gebruikt voor het exact beoordelen van de plaats en de grootte van de tumor.

Een MRI is altijd een aanvullend onderzoek, er wordt gestart met een mammografie. Indien er nog een menstruele cyclus is zal bij voorkeur vindt een MRI plaatsvinden tussen dag 7 en 14 van de menstruele cyclus.

Een MRI-scanner bestaat uit een beweegbare tafel waarop u op uw buik gaat liggen. U wordt daarna in een soort tunnel geschoven. Binnenin het apparaat is de tunnel omgeven met magneten. Tijdens het onderzoek krijgt u via een infuus contrastvloeistof toegediend. De vloeistof maakt uw organen en bloedvaten beter zichtbaar op de scan.

Let op: tijdens een MRI is het prettig als u een wit t-shirt draagt. De magneten in de scan maken veel lawaai tijdens het onderzoek, schrikt u hier niet van.

Naar startpagina Borstkliniek