Mini gastric bypass (alternatieve maag bypass)

Mini bypass

Bij de mini gastric bypass, ook wel Omega-loop bypass genoemd, wordt met behulp van nietjes een nieuwe kleine maag gemaakt, net zoals bij de gastric bypass, maar met een andere vorm en slechts 1 aanhechting aan de dunne darm. Ook hierbij komt uw eten direct in uw darm en krijgt u snel een vol gevoel. Daarnaast wordt het voedsel omgeleid (bypass), waardoor voedingsstoffen minder goed worden opgenomen in uw darmen. Het gevolg hiervan is dat u afvalt, maar ook dat tekorten kunnen optreden van bepaalde essentiële voedingsstoffen. Een aangepast voedingspatroon na de operatie is dus noodzakelijk.

Voordelen ten opzichte van de gastric bypass zijn dat de ingreep iets korter duurt en dat het zo nodig makkelijker te heropereren is. 

Een nadeel van de mini gastric bypass is dat er een kleine kans bestaat op terugvloed van gal naar de maag. Dit probleem is in de meeste gevallen goed behandelbaar met medicijnen. Wanneer dat niet het geval is, kan de mini-bypass meestal chirurgisch worden aangepast of veranderd in een standaard gastric bypass.

De mini gastric bypass is een relatief nieuwe operatietechniek. Als u voor deze operatie in aanmerking komt, bespreekt de chirurg dit met u.

Duur operatie

De mini gastric bypass gebeurt onder algehele verdoving (narcose) en duurt 30 tot 45 minuten.

Resultaat

De verwachting is dat u 65 tot 70% van uw overgewicht verliest.