LEEFH centrum

Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft een expertisefunctie op het gebied van familiaire hypercholesterolemie (FH). Bij familiaire hypercholesterolemie is er een erfelijke aanleg voor een verhoogd cholesterol. Indien er een vermoeden is van een dergelijke erfelijke factor of een onderliggende aandoening kunt u terecht binnen ons regionaal LEEFH centrum. LEEFH staat voor Landelijk Expertise centrum Erfelijkheidsonderzoek Familiaire Hart- en Vaatziekten. Hier is iedereen (en zijn / haar familie) met een vermoeden van FH welkom.

Binnen ons regionaal LEEFH centrum stelt de medisch specialist samen met de FH-consulent de diagnose. Er wordt een behandeling voorgeschreven en een advies gegeven aan uw huisarts.

Ook in het geval van medicatie-intolerantie of als de afwijkende cholesterolwaarden moeilijk te behandelen zijn, kunt u gebruik maken van deze expertise. Daarnaast wordt vanuit het centrum de coördinatie verzorgd voor DNA-onderzoek en familie onderzoek. Door de samenwerking met de afdeling Kindergeneeskunde kunnen ook kinderen met (erfelijke) cholesterolafwijkingen in ons centrum terecht.

U wordt begeleid door een multidisciplinair team van:

  • (vasculair) Internisten;
  • vasculair verpleegkundigen (regio FH-consulent);
  • diëtisten;
  • indien nodig een kinderarts met expertise op het gebied van dyslipidemie.

Lees hier meer over stichting LEEFH